30 березня 2020

Українські оперні театри з’явилися у 3D-версії від Google

Компанія Google представила свій третій проєкт в рамках кампанії «Автентична Україна», що уже включав віртуалізацію дерев’яних церков-пам’яток ЮНЕСКО та музеїв під відкритим небом, — тепер на віртуальну екскурсію запрошують українські оперні театри. Презентація відбулася у 2017 році, коли Національна опера України відзначала 150-річчя.

У віртуальному 3D-турі можна детально роздивитися:
  • Національний академічний театр опери та балету України імені Тараса Шевченка,
  • Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької,
  • Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської,
  • Одеський національний академічний театр опери та балету,
  • Київський національний академічний театр оперети.

Віртуальна подорож дозволяє ознайомитися з особливою архітектурою оперних театрів України, зазирнути за лаштунки, відчути дух і атмосферу театру, побувавши у місцях, які зазвичай закриті для відвідувачів. Для зручності користувачів розроблено спеціальний інтерфейс з мапами театрів, на яких можна обрати певну точку в будівлі театру і відразу ж переміститися туди. Всі подорожі театрами однаково якісно відображаються на настільних платформах, в мобільних пристроях та у спеціальних шоломах віртуальної реальності.

Адміністрація театрів, а також представники Міністерства культури України сподіваються, що приклад оперних театрів спонукатиме інші заклади, музеї та галереї долучитися до створення 3D-турів спільно з Google. Адже, як свідчить світова практика, наявність таких сервісів не замінює сучасним користувачам відвідування самого закладу, але допомагає зацікавити нову молоду аудиторію, що звикла до цифрових форматів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...