20 листопада 2021

Відбувся Майстер-клас для бібліотекарів закладів освіти

   18 листопада 2021 року відбувся Майстер-клас з проблеми: «Аспекти розширення інформаційного простору бібліотеки та її користувачів» для педагогічних працівників, які працюють на посаді бібліотекаря, бібліотекарів закладів загальної середньої освіти, фахівців центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

   Захід проходив у онлайн-форматі в синхронному режимі з використанням сервісу для відеоконференцій Google Meet.

    Питанням розширення інформаційного простору сучасної бібліотеки та впровадження інновацій приділила увагу в своєму виступі Надія Дяченко, методист науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я комунального закладу "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти  імені Василя Сухомлинського".

     У ході майстер-класу креативні бібліотекарі закладів загальної середньої освіти Світлана Полтавець (Компаніївське НВО), Тетяна Ружанська (Помічнянська ЗШ №3), Сніжана Погрібна (Златопільська гімназія м.Новомиргорода) та Тетяна Маслій (Благовіщенський НВК №1) презентували свої професійні родзинки та особливості використання інтернет-сервісів у бібліотечній діяльності.
    Матеріали для перегляду виступів, відеопрезентацій, творчих робіт учасників заходу розміщено на сайті Майстер-класу за посиланням https://sites.google.com/view/infoprostir/
          У ході навчання було реалізовано чотири модулі.
 Модуль 1. «Майстер-клас як ефективна форма поширення інноваційних ідей».
    Світлана Полтавець (Компаніївське НВО) презентувала власний досвід проведення майстер-класів для бібліотекарів Компаніївщини.

   Тетяна Ружанська (Помічнянська ЗШ №3) у відеопрезентації розкрила особливості «Технології створення та практики використання плакатів і постерів» та представила інтерактивний ресурс з використанням QR-кодів «Твоя мобільна читалка» – твори за шкільною програмою»
  Проаналізували результати місячника шкільних бібліотек в області та творчі розробки, презентовані на дошці спільного доступу.

Модуль 2. «Сучасний сервіс – основа ефективності бібліотечної діяльності щодо розширення бібліотечних послуг та інформаційно-освітнього простору користувачів».  

    Сніжана Погрібна (Златопільська гімназія м. Новомиргорода) та Тетяна Маслій  (Благовіщенський НВК №1) надали конкретні поради щодо використання сучасних онлайн-сервісів для розширення інформаційного простору бібліотеки та її користувачів.


  Модуль 3 «Блог – ефективна форма розширення інформаційно-ресурсного простору користувача, популяризації власної електронної продукції»

  Світлана Полтавець (Компаніївське НВО) презентувала персональний блог  «БІБЛІОШОПІНГ» і дала поради колегам щодо його ведення та представлення в інтернет-просторі.


     Під час виконання творчого завдання «Бібліотечний форум» всі учасники майстер-класу презентували власні блоги на дошці спільного доступу Padlet.

 Модуль 4. «Створення путівників інтернет-ресурсами як складників медіатеки».

    Переглянули презентацію Надії Дяченко  «Вебліографія як ефективний засіб розширення інформаційного простору користувача», обговорили  особливості створення вебліографічних посібників та колективно створили вебліографічний путівник


    За підсумками участі у майстер-класі всі зареєстровані учасники отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації (8 годин).












Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...