15 жовтня 2020

Проведено практикум для керівників закладів позашкільної освіти

12-13 жовтня 2020 року комунальним закладом "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського" проведено педагогічний практикум для керівників закладів позашкільної освіти «Партнерство і співпраця закладу позашкільної освіти та громади: нові можливості для розвитку вихованців». 

Практикум організовано у продуктивній співпраці з нашими партнерами, а саме: комунальним закладом «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», комунальним закладом «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді», Кіровоградською обласною науковою універсальною бібліотекою ім. Д.І. Чижевського, громадським простором Krop:Hub. 

У перший день роботи практикуму 12 жовтня Федорова Ю.В., завідувач НМЛ виховної роботи і формування культури здоров’я, кандидат педагогічних наук, у своєму виступі наголосила, що сучасна модель закладу позашкільної освіти вимагає моделювання освітнього процесу з використанням потенціалу партнерського соціуму. А результатом нової освітньої моделі має стати набуття вихованцями компетентностей та цінностей. 

Директор КЗ «КОЦЕНТУМ» Поркуян О.В. продемонстрував вдалі практики співпраці КЗ «КОЦЕНТУМ» з закладами позашкільної освіти області, а також представив фотовиставки «В об’єктиві натураліста», «Свій голос віддаю на захист природи», «Зоологічна галерея». Учасники практикуму прийняти активну участь у екоперфомансі «Країні Юннатії – 95!» та екологічному квесті «Країна Еколандія».

Директор Комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Лісота А.А. презентував сучасні тренди туристсько-краєзнавчої роботи з учнями.

Суркова Г.П., директор комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості», поділилася досвідом з керівниками закладів позашкільної освіти області, як популяризувати діяльність закладу позашкільної освіти в умовах адаптивного карантину. 

Конкурси науково-технічної творчості учнів, як основу партнерства та співпраці із позашкіллям області, представила учасникам практикуму Нечаєва З.І., директор комунального закладу «Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді».

Можливості реалізації інноваційних технологій STEM-освіти у творчій співпраці з Льотною академією Національного авіаційного університету розкрито у виступі Ковальова Ю.Г., доцента кафедри фізико-математичних дисциплін Льотної академії Національного авіаційного університету, кандидата фізико-математичних наук. 

Успішний досвід партнерської взаємодії на прикладі реалізації національно-патріотичних ініціатив в громаді презентувала директор Компаніївського РЦДЮТ Іванець О.В.

Про перспективи використання інструментів діджиталізації в позашкільній освіті розповів учасникам практикуму методист НМЛ виховної роботи та формування культури здоров’я Пляка С.М.

13 жовтня учасники заходу ознайомились з роботами фотографів, художників, майстрів м. Кропивницького, що представлені на ековиставці «Урбаністичні пейзажі суСпільного проживання» (ОУНБ ім. Д.І.Чижевського). Окрім того, обговорили сучасні форми роботи з дітьми, що забезпечують формування ціннісного ставлення до природи, усвідомлене відношення до екосистем всіх рівнів – від рідного міста, села до планети Земля. Світлана Ушакова, завідувач відділу мистецтва ОУНБ ім. Д.І.Чижевського, у своєму виступі наголосила, що бібліотека є територію партнерства з закладами позашкільної освіти. 

Під час роботи на базі громадського простору Krop:Hub його координатор та співзасновниця Катерина Колтунова презентувала громадські та соціально важливі проєкти й ініціативи: відкриття гончарної майстерні «Горнятко». Дискусійний історичний клуб, благодійний ярмарок «ШУМ Fest: Школа, Україна, Майбутнє», форум для жінок «FORUM4WOMAN», групова арт-терапія «АРТ-пікнік», арт-майстерня «Посіпаки». 

Фотозвіт заходу.

Матеріал підготував Сергій КОЛІСНІЧЕНКО,
методист НМЛ виховної роботи та формування культури здоров’я

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні колеги! Це стара вкрсія сайту.

 Щоб потрапити на нову версію сайту, перейдіть за покликанням: ХОДІМО!