25 лютого 2021

Підсумки підвищення кваліфікації педагогів-організаторів закладів освіти

У період з 8 лютого до 19 лютого 2021 року на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» відбулося навчання за програмою підвищення кваліфікації «Розвиток загальних компетентностей педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти». 

Навчально-тематичний план складався з трьох розділів: «Соціально-гуманітарний», «Професійний розвиток» та «Діагностико-аналітичний». При складанні плану за основу взято програму підвищення кваліфікації.

Навчальні заняття соціально-гуманітарного модуля мали на меті ознайомлення з методологічними та нормативно-правовими засадами діяльності педагогів-організаторів ЗЗСО, основам педагогіки партнерства, особливостям роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, проблемам захисту інтелектуальної власності та культури академічної доброчесності.

Професійний модуль навчально-тематичного плану було орієнтовано на поглиблення знань педагогів-організаторів щодо розвитку загальних компетентностей педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти, психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу, організації життєдіяльності дитячого колективу, використання інформаційно-комунікаційних технологій у професійній діяльності.

Цікавим для здобувачів освіти став роботи Ольги Негоди, педагога-організатора Аджамського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Аджамської сільської ради Кропивницького району. Ольга Іванівна у ході тренінгових занять презентувала підходи до командоутворення у патріотичному вихованні. Більше інформації про тренінг тут >>>.

У ході навчання здобувачі освіти взяли участь у конференції з обміну досвідом, у ході якої пройшла дискусія щодо дистанційних форм організації виховного процесу і роботи органів учнівського самоврядування в умовах карантинних обмежень. 

Наприкінці навчання здобувачі освіти захистили випускні роботи, зміст яких розкриває проблеми формування національної свідомості та духовної культури учнів, методики планування роботи педагога-організатора, застосування сучасних інтерактивних форм виховної роботи, роль учнівського самоврядування у формуванні життєвої компетентності школярів, технології проведення шкільних свят, диспутів, круглих столів, інтелектуальних ігор тощо, та склали залік.

На прохання здобувачів освіти, проведено консультації з науково-педагогічними працівниками щодо проблемних питань, які виникають під час виконання посадових обов’язків, зокрема, проведення атестації педагогів-організаторів, особливостей інклюзивного навчання, створення власних Інтернет-ресурсів.

-----------------------------------------------------

Електронний кейс з матеріалами. Матеріали доповнюються в міру отримання їх від викладачів.

Фотоальбом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...