13 жовтня 2021

Інформація про педагогічний практикум для керівників закладів позашкільної освіти

11 та 12 жовтня 2021 року відбувся педагогічний практикум для керівників закладів позашкільної освіти «Організація компетентнісно спрямованого освітнього процесу у закладі позашкільної освіти» (керівник – Юлія ФЕДОРОВА).

Практикум проходив на базі комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради та комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».


З вітальним словом до керівників закладів позашкільної освіти звернулись: Музика В.Ф., перший заступник міського голови м.  Бобринця; Яворська Н.М., заступник міського голови м.  Бобринця, Літвінова В.П., начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради

Привітала учасників заходу Суркова Г.П., депутат Кіровоградської обласної ради, директор комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості», голова обласного осередку Міжнародної асоціації позашкільної освіти, заслужений працівник освіти України. У своєму виступі Ганна Павлівна наголосила на особливостях розвитку позашкільної освіти в умовах децентралізації та важливості партнерської взаємодії між громадою та педагогічною спільнотою для успішного розвитку молоді. 

Проблему організації компетентнісно спрямованого освітнього процесу розкрито у виступі Федорової Ю.В., завідувача науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури  здоров’я  КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», кандидата педагогічних наук.

Програма педагогічного практикуму реалізована за такими блоками:

1. Відкриваємо Бобринеччину. Театрально-музейна зустріч «Стежками корифеїв» (Лашкул Г.О.)
  • Місто Бобринець у житті і творчості Марка Кропивницького.
  • «Найгарячіші молоді задуми і найпалкіші поривання».
  • «Духовна єдність поколінь» (Екскурсія до краєзнавчого музею імені Миколи Смоленчука).
2. Сучасний заклад – нові можливості, компетентні й щасливі діти – успішна громада (Обод К.В., Кириченко Н.І.)

Презентуємо проєкти та програми:
  • «Запрошуємо в Храм Творчості».
  • «Інвестуємо в майбутнє».
  • «Позашкілля громади в реаліях сьогодення».
  • «Партнерство і творча співпраця позашкільної освіти  та громади».
  • «Добро доступно кожному».
  • «Навчати і навчатись».
3. Педагогічний креатив «Творимо майбутнє разом з громадою» (Чернієнко Ю.О.; творчі колективи КЗ «ЦДЮТ» м. Бобринця)
  • Творчі ініціативи та регіонально-культурологічні проєкти у системі формування компетентностей учнів.
  • Концертна програма «Муза творчості запрошує…»
4. Заклад позашкільної освіти як сучасний освітній простір для формування цінностей учнів та їх компетентностей (Федорова Ю.В.)
  • Презентаційний простір: успішні практики організації компетентнісно спрямованого освітнього процесу в закладі позашкільної освіти.
  • Шляхи реалізації «педагогіки партнерства» закладу позашкільної освіти та громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...