25 листопада 2022

23-24 листопада 2022 року в рамках ХІV Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» відбувся практикум «Цікаві ідеї та інновації у національно-патріотичному вихованні молоді», який проходив на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського». Організаторами заходу виступили НМЛ виховної роботи і формування культури здоров’я та кафедра теорії і методики середньої освіти.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись: 
- Катерина КОЛТУНОВА, заступник голови Кіровоградської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань;
- Ельза ЛЕЩЕНКО, директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації;
- Віталій ДМИТРУК, директор КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського.

Сучасні підходи у формуванні почуття патріотизму в моделі випускника Нової української школи розкрито у виступах спікерів заходу, зокрема:
- Сутність патріотизму в контексті ціннісних орієнтирів Нової української школи (Юлія ФЕДОРОВА);
- Розвиток громадянської та історичної компетентностей в умовах російсько-української війни  (Юрій МИТРОФАНЕНКО);
- Мовна компетентність як складова загальної культури у вихованні громадянина-патріота (Ірина НЕБЕЛЕНЧУК);
- Медіаграмотність – основа патріотизму і демократії в моделі випускника НУШ (Жанна ФЕДІРКО);
- Онлайн-ресурси та сервіси для створення медіаконтенту: патріотичний аспект (Сергій БУРТОВИЙ);
Методичний навігатор у національно-патріотичному вихованні (Сергій ПЛЯКА).

Упродовж другого робочого дня 24.11.2022 року свої оригінальні майстер-класи презентував колектив педагогів Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради. Їх тематика підпорядкована проблемі розвитку креативності учнів, творчого та критичного мислення, згуртуванню дитячого колективу, а саме: «Мислення зростання: як розвивати в учнів Нової української школи?» (Вікторія ЗАКОРКО), «Teamspirit online: секрети ефективного налаштування на спільну діяльність на уроці» (Ірина ТИЧЕНКО), «Гейміфікація освітнього процесу в Новій українській школі: як зробити уроки цікавими?» (Олеся ДАДОНОВА), «Креативні родзинки в роботі вчителя Нової української школи. Інструменти реалізації творчих ідей» (Галина КУЗНЕЦОВА).

У рамках ХІV Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» та ХІІІ міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» педагоги мали можливість доєднатися до 65 заходів в онлайн-форматі за участі провідних наукових та освітніх установ, на яких обговорювались актуальні питання розвитку та функціонування сучасної освіти. 

З програмою заходу та матеріалами для роботи педагогів можна ознайомитись за покликанням https://sites.google.com/view/innovation-npv/

З ПРОГРАМОЮ виставки можна ознайомитися за покликанням

Наші педагоги демонструють незламність духу, рішучість та наполегливість! Настрій бойовий! Ми ще дужче працюватимемо на своєму фронті, аби нищити агресора.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...