09 червня 2020

Визначені переможці дитячого кінофестивалю Чілдрен Кінофест


7-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків “Чілдрен Кінофест” оголосив переможців.

Цього року фестиваль вперше відбувся онлайн, а на його покази зареєструвались понад 20 тисяч глядачів.
Переможцем за підсумками глядацького голосування став український фантастичний пригодницький фільм “Фокстер & Макс” Анатолія Матешка. Друге місце посів австралійський сімейний фільм “Мій друг містер Персіваль”. Третє місце здобула німецька стрічка “Тім Талер, або Проданий сміх”.

Окрім того, в межах фестивалю відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Переможця визначило професійне журі українських кінематографістів: продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу “Перші ластівки” актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж, автор стрічки “Викрадена принцеса”.

У номінації “Найкращий український дитячий фільм року” перемогла робота про вплив соціальних мереж на сучасних підлітків “Сузір’я Єдинорога”. 14-річна Влада Березанська з Фастова отримала нагороду 20 000 гривень.

Найкращими стрічками в категоріях 7-10 та 11-14 років стали фільми “Історія НЕЧТО” (режисери – Васіліса Найдьонова, Всеволод Неймирок, Харків) та “Пандемія” (режисери – Елеонора Чолак, Білгород-Дністровський). Переможці у цих категоріях отримали по 5 000 гривень.

Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів на сайті фестивалю, та 10 000 гривень отримала стрічка “Білочка Софія” 9-річної Таїни Щегельської з Кам’янця-Подільського.

Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube-каналі “Чілдрен Кінофесту”.

Фестиваль, який цього року вперше відбувся онлайн, зібрав понад 130 тисяч відвідувачів сайту. На перегляд фільмів та голосування за Гран-прі “Чілдрен Кінофесту” зареєструвались понад 20 тисяч глядачів – разом вони подивились 20441 годину фільмів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...