29 липня 2020

У Києві відкриють музей науки: що там буде

Мала академія наук України повідомила, що восени відкриється перший інтерактивний простір «Музей науки» на ВДНГ у Києві. Він вражатиме українців цікавими експонатами та інсталяціями.

Про це повідомила МАН на своїй сторінці у Facebook.
Там можна буде:
  • покататися на велосипеді з квадратними колесами;
  • вирушити в космічну подорож;
  • побачити двометрову голограму та 60-кілограмовий кристал;
  • скласти з атомів воду та сіль у доповненій реальності;
  • дізнатися, як побудований організм людини.

Загалом на відвідувачів чекає понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій.

Цей проєкт організатори описують одним словом — «спектр». Адже це спектр наук, відкриттів і вражень: від запуску блискавки в котушці Тесли та керування роборукою до можливості побачити власний голос, потрапити всередину гігантської мушлі та в дзеркальний тунель з оптичною ілюзією.

Найбільшим інтерактивним експонатом стане скляна стеля, яка змінює колір, коли відвідувачі вводять на планшетах правильні відповіді на питання зі сфери науки.

Також у музеї буде представлена виставка «Дивна матерія» канадського центру Ontario Science Center, виставки «Великі винаходи», «Людина», «Акустика» та «Оптика» розроблені спеціально для «Музею науки» польською компанією Strong Interactions.

У МАН наголосили, що там зараз навчаються понад 150 тисяч дітей з усієї України, які за останні півтора року вибороли 80 нагород у найбільших міжнародних наукових олімпіадах і конкурсах.

Де буде розташований «Музей науки»? Він відкривається в ревіталізованому павільйоні «Наука» на ВДНГ, який був побудований для проведення наукових виставок.

Оптимальний розмір музею — понад 10 тисяч квадратних метрів. З них на постійну експозицію виділять понад 5 тисяч квадратних метрів, і будуть оновлювати її кожні 6 років. Решту площі відведуть під лабораторії, конференц-зали, кафе тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...