22 жовтня 2019

Інформація про обласний науково-практичний семінар директорів закладів позашкільної освіти

16 та 17 жовтня 2019 року відбувся обласний науково-практичний семінар директорів закладів позашкільної освіти з проблеми «Нова модель закладу позашкільної освіти – нові можливості для розвитку педагогів, вихованців, громади». Протягом двох днів учасники семінару працювали у Новомиргороді та Кропивницькому.


Із вступним словом до учасників семінару звернулася завідувач науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» Міцай Ю.В., яка визначила мету та завдання роботи.

Перший заступник голови Новомиргородської районної державної адміністрації Новомиргородської райдержадміністрації Чономор Л.А. та директор Новомиргородського РЦДЮТ Красюк Т.М. ознайомили із особливостями організації освітнього процесу у районі та закладі позашкільної освіти.

Завідувач районної філії МАН «Акме» Новомиргородського РЦДЮТ Козяр О.С. окреслила нові можливості для розвитку науково-дослідницької діяльності у закладі позашкільної освіти. Ідеями щодо реалізації STEM-освіти з учасниками заходу ділилася директор інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Новомиргородської РДА Сергата С.М.


Наступною частиною семінару стала робота в локаціях «Парку інноваційних ідей», серед яких «Мистецький арсенал», «Дослідницько-експериментальна», «Ігротехніка». Доповнили роботу інтегровані майстер-класи «Етномайстерня», «М᾽яка іграшка», «Український рушничок», «Гілка сакури», «Корзина з квітами», «Декоративний розпис».




Другий день семінару його учасники працювали у Кропивницькому у форматі інформаційно-презентаційної платформи, під час якої було окреслено шляхи спільної взаємодії та співпраці із позашкільними закладами області (директор КПНЗ «КОЦДЮТ Суркова Г.П.; завідуюча інформаційно-методичним відділом КЗ «ОЦЕНТУМ» Масина О.М.; заступник директора КЗ «КОЦТКЕУМ» Пугаков С.А.; заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ «КОЦНТТУМ» Кірішко І.В.).

Методисти НМЛ виховної роботи і формування культури здоров’я КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» Гайда Л.А. та Пляка С.М. поділилися досвідом щодо моделювання регіонально-культурологічних проєктів територіальних громад і використання інструментів діджиталізації в позашкільній освіті та громаді.

Більше світлин у фотоальбомі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...