09 березня 2022

Як допомогти собі при болях у спині

Наразі, через російську агресію, українці змушені перебувати тривалий час у бомбосховищах та різноманітних укриттях для порятунку свого життя. Перебування у таких приміщення, як правило, є не комфортним як для психологічного, так і для фізичного стану.

Одним з наслідків довготривалого перебування у незручних позах може бути виникнення болю у спині. Міністерство охорони здоров'я публікує інфографіку з порадами, як зменшити дискомфорт.

Загалом до 90% випадків болю в спині будуть відповідати 2 типам. У інфографіці також інформація, як визначити, який саме у вас тип болю та рекомендації, як діяти в таких випадках.

З ліків можна застосовувати нестероїдні протизапальні засоби, наприклад, диклофенак чи ібупрофен. Вони можуть прийматися як в таблетованій формі, так і місцево, у формі гелю. Не зловживайте ліками та читайте інструкцію.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...