22 травня 2020

Оголосили 10 дітей-фіналістів, які зняли найкращі фільми на Чілдрен Кінофест

Цьогоріч на фестивалі Чілдрен Кінофест вчетверте оберуть найкращий фільм, який зняли українські діти. З понад 200 заявок визначили 10 картин — фіналістів конкурсу, які покажуть онлайн на сайті childrenkinofest.com з 29 травня по 7 червня. Глядачі зможуть проголосувати за найкращий фільм, який отримає приз глядацьких симпатій і 10 000 гривень.

Цього року за кількістю фіналістів лідирують режисерки-дівчата (7 робіт), половину фільмів створено в різних стилях анімації. Серед тем, яким присвятили свої фільми юні режисери — булінг, екологічна свідомість, пандемія коронавірусу.

Також 7 червня на онлайн-церемонії закриття фестивалю почесне журі назве Найкращий український дитячий фільм, який отримає нагороду в розмірі 20 000 гривень, а також лауреатів премій у кожній з вікових категорій — по 5 000 гривень. Усі фіналісти конкурсу отримають іменні сертифікати.

Конкурс дитячих фільмів оголосили восени 2019 року. Загалом українські діти надіслали понад 220 заявок. З них відібрали по 5 фіналістів у двох категоріях — від 7 до 10 років і від 11 до 14. Лідерами за кількістю заявок стали Київська, Харківська, Дніпропетровська та Львівська області.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні колеги! Це стара вкрсія сайту.

 Щоб потрапити на нову версію сайту, перейдіть за покликанням: ХОДІМО!