26 травня 2020

Стартує проєкт «Антарктичні уроки» для школярів

27 травня 2020 року розпочнуться «Антарктичні уроки» для школярів з короткими відео про крижаний континент та роботу на станції «Академік Вернадський».

Це спільний проєкт МОН та Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ), що складатиметься з серії коротких відео – до 10 хвилин кожне. З цих відео школярі отримають відповіді на питання, хто живе в Антарктиді – пінгвіни чи білі ведмеді, чому вона вкрита кригою, скільки років українці досліджують цей континент і які професії треба опанувати, щоб працювати на станції «Академік Вернадський».

Учителем «Антарктичних уроків» стане директор НАНЦ, науковець-біолог Євген Дикий.

«Багато учнів писали нам листи на конкурс «Запроси полярника до себе», 27 шкіл було визнано переможцями. Мої колеги – українські дослідники Антарктиди – мали прийти в ці школи і поспілкуватися з учнями вживу. Частину ми встигли відвідати, але, на жаль, більшу частину через карантин не змогли. Ми обов'язково прийдемо в усі ці школи. Однак поки триває карантин, вирішили записати для учнів цикл маленьких онлайн-уроків про Антарктиду взагалі та українців у Антарктиді зокрема», – пояснив Євген Дикий.

Він також зазначив, що відео будуть цікаві та корисні не тільки для школярів, а й для батьків, учителів, студентів та загалом усіх, хто хоче дізнатися про Антарктиду. Зокрема, вчителі зможуть використовувати ці записи на уроках географії, біології, історії та класних годинах.

Також відео стануть у пригоді для профорієнтації – щоб показати дітям, якою цікавою може бути робота науковця.

Нові відео розміщуватимуться щосереди о 14:00 на YouTube-каналі МОН, а також Фейсбук-сторінках МОН та НАНЦ.

Старт проєкту відбудеться 27 травня 2020 року о 14:00.

Розклад перших «Антарктичних уроків»:
  • 27 травня, 14:00, тема: «Чому Антарктида – крижана й холодна? Чим відрізняється від Арктики?»;
  • 3 червня, 14:00, тема: «Які тварини та рослини є в Антарктиді?»;
  • 10 червня, 14:00, тема: «Хто відкрив Антарктиду і якою була роль українців у цьому?».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...