12 квітня 2022

Учнів 8–11 класів запрошують узяти участь у “Нейроконкурсі–2022”


Старшокласників, які цікавляться нейронауками, запрошують узяти участь у “Нейроконкурсі–2022”, який цьогоріч відбудеться онлайн.

Про це йдеться на сайті Ukrainian Brain Bee.

Для реєстрації треба заповнити форму до 29 квітня. Змагання відбудеться на платформі Google Classroom. Кожному учаснику створять спеціалізований обліковий запис у домені @noosphera.org.ua.

Зареєстровані учасники отримають доступ до матеріалів курсу NeuroScience Online (презентації, посилання на відео та інші навчальні матеріали. Також можна переглянути цикл навчальних лекцій з основних тем нейронаук. А на цій сторінці є покликання на книги та інші ресурси для підготовки. У такий спосіб до конкурсу можна підготуватися.

Відбірковий тест складатиметься з двох частин. Частина А міститиме тести, в яких треба вибрати правильну відповідь з наведених варіантів. Частина В охоплюватиме відкриті завдання — відповіді, що треба написати самостійно. Приклади завдань можна переглянути на цій сторінці. На виконання завдань виділять 60 хвилин, тест розпочнеться орієнтовно о 12:00 30 квітня.

Частина завдань буде українською мовою, а частина — англійською. За словами організаторів, за відповіді українською на запитання, сформульовані англійською, оцінка зменшуватиметься навпіл.

5–10 учасників із найуспішнішими результатами запросять на фінального змагання, яке відбудеться 7 травня англійською мовою. Воно складатиметься з:
  • письмового завдання (розкрити певну тему на пів сторінки-сторінку тексту);
  • діагностика пацієнтів (визначити діагноз за описами історії хвороб, відео або іншими матеріалами, відповісти на додаткові запитання);
  • нейрогістологія та нейроанатомія (ідентифікація структур на зображеннях, відповісти на додаткові питання щодо ідентифікованих структур);
  • фінальні запитання-відповіді (одночасна презентація запитань усім учасникам з обмеженим часом на відповідь — 60 секунд).
Фіналіст конкурсу представлятиме Україну на міжнародному змаганні в липні 2022 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...