22 квітня 2022

Практикум для бібліотечних працівників закладів освіти: підсумовуємо

  20 квітня 2022 року  відбувся практикум в онлайн форматі для педагогічних працівників,  які працюють на посаді бібліотекаря, бібліотекарів закладів освіти. Проблема заходу: «Бібліотек@ - територія креативних ідей та інновацій».

    Програму заходу було реалізовано в 4-х модулях, які охопили різні аспекти діяльності бібліотеки закладу освіти і враховували питання сьогодення, зокрема: 
   «Особливості діяльності бібліотеки в умовах сьогодення», де акцентувалося увага на завданнях бібліотек в умовах воєнного стану та повоєнний часу. Доповненням до презентації «Діяльність бібліотек в умовах воєнного стану та повоєнний час» слугували представлені на  платформі практикуму інформаційно-просвітницькі матеріали та інформаційна сторінка «Воєнний стан в Україні» сайту ліцею №3 «Гармонія» Помічнянської міської ради, представлена бібліотекарем закладу Тетяною Ружанською.
  Матеріали модуля «Дистанційне навчання у воєнний час: інформаційно-ресурсна підтримка учнів, педагогів, батьків» було спрямовано на ознайомлення з ресурсом та предметне обговорення можливостей бібліотек щодо використання бібліотечних інновацій.
  Реалізовано модуль «Розширення читацького середовища інноваційними формами», який  проходив під гаслом «Читаюча нація – непереможна!». Відбулася предметна розмова  щодо використання сучасних технологій, інтернет-сервісів для поширення інформаційно-просвітницьких матеріалів та мотивації читання 
   Модуль «Є  така країна Україна. Була. Є. І буде!». Основний акцент  було зроблено на питанні діяльності бібліотек щодо виховання патріотів України в ідеях, активних формах, інноваціях, огляді актуальних ресурсів.
  Креативні ідеї, інноваційні форми презентувала Світлана Полтавець, бібліотекар КЗ «Компаніївське НВО».
    У ході виконання творчого завдання «Створення банку інформаційних ресурсів патріотичного спрямування» було зібрано матеріали патріотичного спрямування, які будуть і в подальшому поповнюватися і слугувати резервною платформою для використання.
    На допомогу здобувачам освіти було створено сайт, матеріали якого доступні за покликанням: https://sites.google.com/view/praktikum-bibl/






Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...