01 квітня 2022

В Україні створюють мережу освітніх хабів


МОН спільно з обласними військовими адміністраціями ініціювало створення мережі освітніх хабів.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, головна мета проєкту – якісна та швидка організація освітнього процесу та побуту внутрішньо переміщених осіб.

«Наразі існує гостра потреба в забезпеченні психологічної та емоційної підтримки, профорієнтації, якісного освітнього процесу під час війни, а також швидкого навчання працездатної молоді та їхніх батьків актуальним професіям для того, щоб українці могли матеріально забезпечити себе та свої родини під час війни та після її завершення», – зазначив Сергій Шкарлет.

Так, перший хаб уже створено у Хмельницькій області за підтримки обласної військової адміністрації.

У межах проєкту для учнів та їхніх батьків, які вимушено знаходяться у західних регіонах України, будуть організовані системні психологічні та профорієнтаційні консультації, тестування щодо визначення власних здібностей за допомогою штучного інтелекту, навчання головних навичок ХХІ століття, англійської й української мов, а також затребуваних на ринку праці професій.

Також Сергій Шкарлет повідомив, що найближчим часом планується відкриття освітніх хабів не тільки в Україні, а й у країнах, у яких наразі перебуває велика кількість українських учнів і студентів: Румунії, Польщі, країнах Балтії, Чехії тощо.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...