24 квітня 2020

26 квітня - День пам’яті про ядерну аварію на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль знову й знову нагадує про себе… Пропонуємо віртуальний тур: http://chornobylmuseum.kiev.ua/uk/virtual-tour/ Національним музеєм «Чорнобиль», який є багатофункціональним історико-культурним закладом, що поєднує наукову, культурно-просвітницьку діяльність із практичною роботою музею з архівування, збереження та оприлюднення історії ядерної аварії на Чорнобильській АЕС як найбільш важкої радіоекологічної катастрофи ХХ століття.

Місія музею – допомогти людству усвідомити масштаби катастрофи через долі тисяч людей – її учасників, свідків і жертв, змусити людей визнати необхідність примирення між людиною, наукою та технологіями, які поставили під конкретну загрозу існування людської цивілізації і самої планети Земля, осмислити уроки трагедії у всіх сферах життя, не дати світові забути ці уроки, стати попередженням поколінням нового тисячоліття.

Наша мета – зробити музей освітнім центром екологічної культури та культури безпеки життя. Для цього ми об’єднуємо під дахом музею спеціалістів, науковців, викладачів, громадськість України та світу, розробляємо різноманітні просвітницькі та соціально-культурні програми для всіх верств відвідувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо на новий сайт науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища

Шановні колеги! Звертаємо увагу, що у 2023 році створено науково-методичну лабораторію виховної роботи, фізичної культури та безпечного осв...